Opintomatka Hannoveriin

Olemme lähdössä tietojenkäsittelyn opiskelijoiden opintomatkalle Hannoveriin CeBIT–messuille 2.–8.3.2009. CeBIT on Hannoverissa Saksassa vuosittain järjestettävä tietotekniikka- ja tietoliikennealan messutapahtuma, jonka kävijämäärä on noin 600 000. Viime vuoden messuille osallistui 5 845 näytteilleasettajaa 77 maasta. Tikon opiskelijat on jaettu projektiryhmiin, joiden tehtävänä messuilla on rentouttavan matkan lisäksi myös projektien teko liittyen uusimpiin teknologian tuuliin, laitteistoihin ja sovelluksiin. Messuilla nähdään mitä monimuotoisimpia toimisto- ja tietotekniikkaan erikoistuneiden yritysten ständejä, joista varmasti kukin saa paljon irti tulevaisuutta ja omia kiinnostuksen aiheitaan varten.

Matkalle on lähdössä n. 50 ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelijaa ja neljä opettajaa. Jokainen projektiryhmä on valmistellut huolella tehtäviään matkaa varten. Itse messuilla kerätään materiaalia ja sen pohjalta pidetään messujen jälkeen huhtikuussa seminaaritapahtuma, jossa jokainen projektiryhmä pääsee esittelemään oman projektinsa tuotokset. Kannattaa siis tulla kuuntelemaan!

Teksti: Jouko Rautonen & Tapio Rantanen